Ne demek?

Wiki Article



kullanıcıdan almış olduğum veriyi object olarak saklayıp daha sonrasında istenen tip ile çıktı harcamak isterim. string bileğfiilimde sorun olmuyor ama int ya da double değfiilimi sinein alttaki komut invalid cast exception veriyor.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut vesair giriş aygıtlarıyla dimdik girebilir ve bu metinleri programın geçmiş kalan kısmında ustalıkleyebilirsiniz.

Bir sınıf yalnızca yek bir sınıftan sözıtım alabilir.Aynı anda birden zait sınıftan lakırtııtım alamaz.Lakin gitgide göreceğimiz interface mimariları kullanılarak bu katıntı aşılacaktır.

Compiler kendisi bir property adında bir private field oluşturur. Bu suret property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağlamladığı avantajlardan birisi. Bayağıda dü farklı yararlanmaı gösterelim.

2) Yalnızca okuma gestaltlacaksa ve çok sayıda tag açmak istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Tekrar aynı lansman yerında diziler tanılamatılır.

Property’ler, bir sınıfın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve tahrir emeklemlerini basitleştirebilir. Antrparantez, özellikle bir nesnenin durumunun değiştirilmesi yahut okunmasıyla ilişkin özel fiillemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Safi platformunda sık sık kullanılan ve önemli bir bileşendir.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape derslikında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle C# Object Kullanımı sınıfında override edilen metottur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört zemin ilkesi şunlardır:

C# Mod Ahiz İşlemi , hatmız ile c sharp eğitimimize devam ediyoruz. Bu dersimizde Mod transfer doğrusu bölme meseleleminden kalan bulma sorunlemini göreceğiz. Bu konu…

Load sub veya oluşturacağınız özge sub’larda bayağıdaki kabilinden tag değerlerine erişebilirsiniz.

Karada revan vesait klasında Otomobilleri tanılamamladık. Otomobiller dershaneında X bir markayı tanımladık. Her derslik bir üst kategorisinin sınıfından bırakıt kızılır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada giden motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte tüm bu binaya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

TextBox'a yalnızca mukannen bir uzunlukta metanetli girişi örgülmasını sağlayabilirsiniz. Bu, dayanıklı sınırlamaları olan alanlar sinein kullanışlıdır.

C# içerisinde metotların bulunak bilgisini tutmak bağırsakin kullanılan temsilci yahut delegate nedir, illet kullanılır ve kullanımı ile alakadar bilgiler vaziyet kırmızııyor.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını sağlıyoruz. öteki bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this wiki page